Stillingsannonsen som traff meg

4. januar var Silje Marie Furfjord Valøy på plass hos oss som rådgiver på kundeservice. Hun skal bistå alle våre brukere med store og små spørsmål. I dette innlegget blir du bedre kjent med Silje og du får følge rekrutteringsprosessen fra utlysning til ansettelse.

Hei!

Jeg heter Silje, og er nytilsatt som rådgiver kundeservice hos Jobbnorge.

Jeg er utdannet sosionom og har tidligere jobbet blant annet som miljøterapeut, så det er utrolig spennende å prøve noe nytt. Det siste året har jeg brukt på å bli kjent med min nydelige datter, som kom til i starten av korona-pandemien. Fjoråret var spesielt på mange måter, og for meg var det altså mye positivt som skjedde med både barn og jobbskifte.

Jeg har lenge snust litt på enkelte stillinger som jeg har funnet ekstra interessant, og søkt på noen av dem. Ettersom jeg har vært i fast jobb og/eller studert hele tiden, har jeg ikke hatt det travelt med å søke ny jobb. Jeg har likevel snust litt på enkelte stillinger, mens jeg har ventet på at «den rette jobben» skulle dukke opp. For meg betyr «den rette jobben» flere ting, bl.a.:

  • Et arbeidsmiljø som virker positivt og inkluderende
  • En jobb jeg kan utvikle meg i
  • En jobb hvor ideene og tankene mine blir hørt
  • En jobb jeg kjenner selvtillit til å utføre og ydmykhet til å lære

Stillingsannonsen

For å finne «den rette jobben» har jeg forsøkt å være bevisst på både hva jeg kan og hva jeg vil. Drømmejobben dukker kanskje ikke opp så ofte, så det kan være greit å ha et snev av tålmodighet. Og, bak en tilsynelatende kjedelig stillingstittel kan det faktisk skjule seg gull.

Da Jobbnorge søkte etter rådgiver kundeservice, måtte jeg lese stillingsutlysningen ti ganger! Ikke fordi den var vanskelig å forstå, men fordi den snakket til meg. Jeg fikk inntrykk av et arbeidsmiljø som var positivt og inkluderende. Selv om jobben på mange måter er ukjent terreng for meg, var den beskrevet på en slik måte at jeg tenkte: «Det har jeg lyst å jobbe med!». Jeg har jobbet med kunder i nesten 10 år, så jeg visste at dette vil jeg trives godt med. Jeg bet meg også merke i at bildene i annonsen var av ansatte som faktisk jobber i Jobbnorge, og jeg fikk et innblikk i hverdagslige situasjoner hvor de ansatte fremsto som en sammensveiset gjeng – et miljø jeg fikk lyst å være en del av rett og slett.

Jeg satte meg umiddelbart ned for å skrive den perfekte søknaden, og prøvde å holde samme form som den i utlysningen. Søknaden ble sendt med både fingrer og tær krysset og etter litt tid fikk jeg en melding fra Jobbnorge – den var merket «Innkalling til intervju». Det ble både én og to piruetter – og en telefon til mamma 😊

Intervjuene

Til det første intervjuet hadde jeg med meg et ark med spørsmål og utskrift av søknad og stillingstekst. Jeg var litt stressa, litt nervøs, super gira og klar for å erobre verden! Det hele varte i ca. 15 minutter, og det var så gøy! Akkurat sånn burde et intervju være!

Jobbnorge hadde mottatt 137(!) søknader på stillingen, og 17 var innkalt til førstegangs intervju. Til tross for dette så opplevde jeg hele tiden å vite hvor i prosessen jeg befant meg. Det føltes så trygt, samtidig som det var veldig spennende å vente på å få vite noe mer.

Andregangsintervjuet skulle vare i ca. to timer, og jeg hadde fått beskjed om å presentere meg selv. Dette var en helt ny erfaring, men det ga meg muligheten til å tenke nøye gjennom hva jeg ville at Jobbnorge skulle vite om meg. Jeg ville vise hva som får meg til å tikke og gå – hva som inspirerer, motiverer og underholder meg. På denne måten opplevdes intervjuet mer interessant, og det var lettere å få en god dialog med de på den andre siden av bordet. Det er jo ikke bare jobbsøker som skal «selge seg» til arbeidsgiver – arbeidsgiver skal også gjøre seg attraktiv for aktuelle kandidater for å sikre en god ansettelse. Utforming av stillingsannonsen, konkrete arbeidsoppgaver, goder som kommer med jobben, mellommenneskelige relasjoner og inntrykk man får når man er i kontakt med hverandre, er med på å gi den gode følelsen.

Ansatt

Det hele endte svært godt for min del. Jeg fikk jobben og er superstolt! En trygg og tydelig rekrutteringsprosess har vært en positiv opplevelse, og jeg er sikker på at jeg har havnet på riktig sted. Nå har jeg snart hatt min første arbeidsmåned og har blitt mottatt med åpne armer og store smil. Nå ser jeg fram til å være en del av det beste support-teamet i verden, på en spennende arbeidsplass med stort hjerterom.

Trenger du hjelp? Da snakkes vi 😊

Silje.