Screening – et spørsmål kan spare deg for mange timers jobb!

Du sitter ved kontorpulten din en morgen og har fått inn over 100 søknader på HR-rådgiver stilingen dere har hatt utlyst. Nå er søknadsfristen gått ut og din jobb starter for alvor. Du river deg i håret – dette er MYE jobb! Du skal finne nåla i høystakken, eller med andre ord den aller beste kandidaten som kan dekke dine og deres behov. Det er mye å lete igjennom for å finne drømmekandidaten i bunken av CV, attester, referanser og vitnemål. Stillingen har noen absolutte krav – du MÅ ha høyere utdanning innen organisasjon/ledelse eller HR. Hadde det hjulpet om du kunne stilt ett eneste spørsmål om utdanning for å få vite nettopp dette allerede fra starten? Jeg tror svaret er ja, og dette skal jeg begrunne – før kaffen din blir kald.

Still de riktige screeningspørsmålene og du vil spare tid!

Søknadsfristen har gått ut – søkerlisten er nå komplett. Du har allerede brukt mange timer på å lese igjennom kandidatene. Kanskje jobber du slik at du rangerer kandidatene med stjerner underveis for å rydde unna de som ikke er aktuell. Uansett – dersom du på forhånd har stilt kandidaten et eller flere spørsmål, vil det komme opp en poengskåre du selv har satt, eller et kryss dersom kandidaten har svart at han eller hun ikke har de bestemte kvalifikasjonene dere er ute etter. Da kan du svært enkelt «rydde bort» de kandidatene som er diskvalifisert og bruke din dyrebare tid på kandidater som kan være interessante for dere.

Når søkerne sender inn søknad, vil poeng fra screening fremkomme i kandidatoversikten. Da er det enkelt for den som behandler søknader å markere de som har kryss (er diskvalifiserte) å sette status uaktuell. På denne måten kan du kjapt og enkelt rydde unna alle som ikke er aktuell og konsentrere deg om søkere som har skåret høyt. Du er et stort skritt nærmere drømmekandidaten før du så vidt har løftet fingeren.

Viser søkeroversikten
Poengscore fra screening fremkommer i kandidatoversikten og gjør det enkelt å sortere kandidater.

Screening kan kartlegge kompetanse

Screening trenger ikke bare brukes til å raskest mulig finne de mest aktuelle søkerne, det kan benyttes som verktøy for å kartlegge kompetanse og erfaring. Vi har mange kunder som i dag benytter screening nettopp på denne måten. Det sparer dem for masse tid, og de får gode rapporter ut i PDF eller Excel, der data kan behandles videre. Se eksempelet under der screening er brukt som en kartlegging av hvilke ulike typer områder som er ønskelig at systemutvikler har.

Her kan søker markere hvilke områder hun eller han har erfaring med og du som behandler får nyttig informasjon om dette når søknaden kommer inn i form av poeng. Enkelt for søker – og du sparer tid!

Viser hvordan screening kan brukes til kompetansekartlegging.
Her kan du se hvordan screening kan brukes til å kartlegge kompetanse og ferdigheter.

 

Her er mine 5 tips til hvordan du kan lykkes med å bruke screening:

 

Dersom du ble inspirert av dette, må du ikke nøle med å kontakte oss i dag for en uforpliktende prat. For kunder som allerede benytter vårt rekrutteringsverktøy, er screening inkludert i prisen. Hvem vil ikke ha noe som potensielt kan spare deg for mange timers jobb helt gratis?