Mange søkere? Slik gjør du sorteringen enklere

Det er morgen. Arbeidsdagen starter og du slår på PC-en. Du har fått x antall nye e-poster, og dette bare siden i går ettermiddag. Hva er e-posten full av? Jo – jobbsøknader, både her og der. Dette er en tid hvor mange arbeidsgivere opplever flere søkere til stillingene sine.

Har du noen ganger klødd deg i hodet og tenkt at – der gikk de dagene, nok en gang må det sorteres søkere i enda en mappe? Har du glemt å svare noen? Og skrekken – har du mistet den beste søkeren fordi den av en eller annen grunn havnet i søppelpost?

Vi vet at søknadsbehandling og sortering av kandidater kan være tidkrevende. Hvordan kan du og din virksomhet effektivisere rekrutteringen samtidig som du får bedre oversikt over prosessen, og ikke minst får tid til å gjøre de beste vurderingene av kandidatene?

Vi vil gi deg noen hete tips til effektiv søknadsbehandling ved bruk av vårt rekrutteringsverktøy.

Utfordringen når du skal vurdere og sortere kandidater/søknader, kan ofte være at du ikke har nok relevant informasjon. Vårt rekrutteringsverktøy gir deg bedre oversikt og har en rekke funksjoner for å gjøre sorteringen enklere.

Les også: Hva er et rekrutteringsverktøy? Kan du leve uten?

 

Her er våre beste tips:

1 – Screening
Ved å legge inn prekvalifiserende spørsmål vil du tidlig i prosessen la systemet grovsortere kandidatene etter dine kriterier.

Les også: Screening – et spørsmål kan spare deg for mange timers jobb.

2 – Rangering
Du kan enkelt rangere kandidatene underveis, rangeringen kan i kandidatoversikten sorteres både stigende og synkende – full kontroll.

3 – Ja, kanskje og nei-kandidater
Digital statussetting. Du kan enkelt sortere kandidatene ved å kategorisere med egendefinerte statuser.

4 – Personlighetstester
Ønsker du å kvalitetssikre at kandidatene passer inn i din virksomhet, da kan personlighets- og evnetester også benyttes til testing og sortering.

Vi har gode integrasjoner mot testleverandører.

Det hele koker ned til å bruke mindre tid, holde god oversikt samtidig som du kommer i mål med et bedre resultat.

Sniktips! Oppdager du underveis i søknadsbehandlingen at du mangler kritisk informasjon på enkelte kandidater, for eksempel vitnemål eller attester? Frykt ikke, dette har vi også en løsning for. Du kan enkelt be en eller flere søkere om å oppdatere sin søknad, og vips så har du behandlingsgrunnlaget du trenger.

Ønsker du å effektivisere og profesjonalisere dine rekrutteringsprosesser? Kontakt oss i dag for en uforpliktende presentasjon. Vi leverer – garantert!

 

Les også: 4 tips til mer effektiv rekruttering