Hva bør bedriftens karriereside inneholde?

De fleste virksomheter har en karriereside på sine hjemmesider; “Jobb hos oss”, “Ledige stillinger”, “Karriereside” og lignende. Dette er gjerne en side hvor virksomheten lister opp sine ledige stillinger, og kanskje forteller litt om hvordan det er å jobbe hos dem. Men, er en slik side i det hele tatt nødvendig, og hva bør den i så fall inneholde?

Jobbjakten starter for de fleste på nett. Man googler, leser stillingsannonser og sjekker hjemmesider til virksomheter, for å gjøre seg kjent med disse og finne ut om dette er en arbeidsplass man kunne tenke seg å jobbe.

En karriereside med litt informasjon om virksomheten er derfor smart å ha. Kanskje bidrar det til at dere fremstår som en attraktiv arbeidsplass og i beste fall til at dere får flere kvalifiserte søkere. Jeg har gjort litt research. Her er det jeg, og flere andre kandidater jeg har spurt, kunne tenkt oss av innhold på en slik karriereside:

  • En oversikt over ledige stillinger. Denne er et must!
    Eventuelt noen ord som frister kandidaten til å komme tilbake ved en senere anledning, dersom dere ikke har ledige stillinger akkurat nå.
  • Dersom det er mulig å få varsel om ledige stillinger, burde man også opplyse om dette på denne siden.
  • En eller flere ansatte som sier litt om å jobbe i den aktuelle virksomheten.
  • Litt om hvordan dere har det på jobb – kanskje en video, hvis dere har det.
  • Bilder av de som jobber der og/eller en link til oversikt over de ansatte.
  • Bilder fra arbeidsplassen/lokalene.
  • Verdiene til virksomheten. En arbeidstaker skal kunne identifisere seg med og jobbe i tråd med disse.

Målet med siden er at potensielle kandidater skal bli kjent med dere som arbeidsgiver, og å fremme det som gjør din virksomhet til en god arbeidsplass.

En liste over ledige stillinger kan hentes fra vårt rekrutteringsverktøy og enkelt legges inn på hjemmesiden til virksomheten. Så kan du konsentrere deg om å lage en innholdsrik karriereside som automatisk vil liste opp ledige stillinger hos dere.

Våre tekstforfattere og innholdsprodusenter hjelper dere gjerne med innhold til karrieresiden. Ta kontakt for en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere.

Husk at det du skriver i selve stillingsannonsen fra gang til gang også er viktig.

Les også:

5 tips til gode stillingsannonser

Derfor bør du tenkte på SEO på dine karrieresider