Er du klar for jobbsøkerflommen?

Jobbnorge spår at tilkomsten av jobbsøknader vil øke i tiden fremover og at vi får en økt mobilitet i arbeidsmarkedet. Per april 2020 er hele 15,4% av arbeidsstyrken i Norge registrert som jobbsøkere hos NAV, og mange jobbsøkere må nå tråle kanaler som finn.no, nav.no eller jobbnorge.no.

Trine Larsen, hodejeger og partner i konsulenthuset Hammer og Hanborg, opplever at søkermengden har økt den siste tiden og at tilgangen til gode kandidater er større.

– Det vil i tiden fremover bli større kandidattilgang. Det har på kort tid gått fra i stor grad å være arbeidstakers marked, til å nå være arbeidsgivers marked i mange bransjer. Vi kan derfor forvente at man får flere søkere i tiden fremover, forteller Larsen.

Samtidig sitter mange som behandler søknader og jobber med HR, på hjemmekontor. De kjenner kanskje på et større behov for system og digitale verktøy for å kunne løse de samme oppgavene som før. Du får ikke treffe dine kandidater ansikt til ansikt i en intervjusituasjon, kollegaer du vanligvis sitter sammen med og diskuterer søkere og skriver notater med, er kanskje milevis unna, og bunken med kandidater øker. Hva gjør du?

Vi i Jobbnorge vil gi deg 5 tips for å gjennomføre hele rekrutteringsprosessen digitalt fra kjøkkenkrakken hjemme – på en trygg og effektiv måte.

Her er våre 5 tips for å gjennomføre en digital rekrutteringsprosess:

 

1: Gode verktøy som ivaretar sikkerhet

Sørg for å ha et godt digitalt verktøy for å administrere dine rekrutteringsprosesser. I løpet av en rekrutteringsprosess behandler du mange personopplysninger. Velg et rekrutteringsverktøy som har innebygd personvern og er GDPR Compliance – så slipper du å tenke på det. Kontakt gjerne oss i Jobbnorge for en hyggelig prat, vi har orden i sysakene.

2: Velg en treffsikker mediestrategi

Velg en mediestrategi som gjør at drømmekandidaten biter på. Med nesten 30 års erfaring kan Jobbnorges medierådgivere gi deg gode råd basert på ditt budsjett, målgruppe og stilling. Mulighetene innenfor stillingsannonsering er flere enn noensinne og her kan du lese litt om effektive mediekanaler som vi kan hjelpe deg med 

3: Effektiv selektering av søkere

Dersom du forventer mange søkere til stillingen, anbefaler vi å benytte screening 

Du kan stille spørsmål til kandidaten, og svarene gir poengscore som du enkelt kan lese av i kandidatoversikten.
En annen måte å bruke screening på er som forberedelse til intervju eller kompetansekartlegging.

4: Oversikt og struktur over dine søkere

Et rekrutteringsverktøy samler alle søkere i en komplett oversikt. Du kan med få tastetrykk rangere, sortere og kommunisere med dine søkere direkte fra Jobbnorges rekrutteringsverktøy. Fra utlysning til ansettelse!

5: Digitalt intervju

Inviter kandidater du vil ha med deg videre til et digitalt intervju. Dette gjøre du direkte fra rekrutteringsverktøyet og via din Outlook-kalender. Du kan bruke både Teams, Skype for Business eller andre digitale intervjuverktøy. Du kan, i tillegg til kandidaten, invitere dine kolleger til å delta i intervjuet.

 

Etter at drømmekandidaten er funnet, kan du selvsagt sende arbeidsavtale, kommunisere med din nye medarbeider og avslutte saken i rekrutteringsvertøyet. Jobbnorge har også integrasjoner mot andre fagsystemer som støtter en digital rekrutteringsprosess.

Tips! Husk å sende et godt avslagsbrev til de som ikke fikk jobben. Avslagsbrev er også omdømmebygging

Er du en av dem som tenker at tiden ikke er inne for å investere i et nytt system eller verktøy? Vi i Jobbnorge tenker at det nettopp er nå din bedrift bør ha et godt rekrutteringsverktøy for å ta imot og strukturere søknader. Selv om du ikke har aktive prosesser akkurat nå, vil behovet oppstå på et tidspunkt. Derfor gjentar vi spørsmålet: Er du klar for jobbsøkerflommen?

Ikke nøl – kontakt oss i dag for en rask oppstart! Vi skal hjelpe deg med ekte nordnorsk stå-på-vilje og kundeservice i verdensklasse. 😊