4 tips til mer effektiv rekruttering

Ingen av oss er synske. Vi vet ikke når behovet for en ny medarbeider oppstår. Du kan få en oppsigelse i dag, eller oppleve plutselig vekst i din bedrift. Vi i Jobbnorge vet at rekrutteringsprosesser tar tid, og de kommer ofte som kastet på oss. Derfor har vi utviklet løsninger for å effektivisere prosessene, fra behovet for nye medarbeidere oppstår og frem til ansettelse er gjort.

 

Her er våre 4 tips for en smidig og effektiv rekrutteringsprosess, med Jobbnorges løsninger:

 

1. Start rekrutteringen med en grundig behovsanalyse

Vet du hvem du skal ansette? I vårt verktøy kan du opprette en behovsanalyse der kan flere jobbe samtidig med å utarbeide krav for stillingen, hva dere kan tilby eller hvem dere ser for dere i stillingen. Denne kan automatisk flettes inn i stillingsannonsen og vil spare deg for mye tid. Dere sikrer kvalitet i alle ledd.

 

2. Målrettet annonsering og god mediemiks

Du kan bestille annonsering for stillinger til alle ønskede mediekanaler fra vår løsning. Hvor du bør annonsere kommer i stor grad an på hvem du er på jakt etter.

Det er slett ikke sikkert at drømmekandidaten saumfarer nav.no eller andre stillingsbaser. Kanskje bør du «overraske» i kanaler hvor det ikke nødvendigvis forventes å finne jobb-muligheter? Våre medierådgivere kan hjelpe deg med alt fra utforming til kanalvalg.

 

3. Effektiv og trygg søknadsbehandling

Vårt rekrutteringsverktøy har en rekke funksjoner for å gjøre søknadsbehandlingen effektiv og trygg. Her er noen eksempler på tidsbesparende funksjonalitet:

  • Personvernlovgivningen GDPR krever at du oppbevarer og behandler dine søknader på en forsvarlig måte. Vårt rekrutteringsverktøy er i henhold til lovverket og gjør jobben for deg. 
  • Screening kan benyttes for å grovsortere kandidater etter gitte kriterier slik at du sparer tid i den innledende søknadsbehandlingen. 
  • Ha dialog med jobbsøkerne dine. Du kan kommunisere trygt gjennom hele prosessen, og med få tastetrykk kan du sende meldinger til alle dine søkere basert på ferdige maler. 
  • Du kan rangere og sette status på søkerne
  • Du kan ta ut søkerliste og kandidatrapporter ved hjelp av et par klikk.
Systemer som snakker sammen
Systemer som snakker sammen er med på å gjøre rekrutteringsprosessen mer effektiv.


4. Rekrutteringssystemer som snakker sammen

Er det ikke fint når systemene snakker sammen? Vi har integrert rekrutteringsverktøyet vårt mot en rekke fagsystemer som gjør at hele rekrutteringsprosessen skal gå så effektivt som mulig. Du kan for eksempel gjennomføre evne, ferdighets- og personlighetstester direkte fra rekrutteringsverktøyet.

 

Hvem kan bruke vårt rekrutteringsverktøy?

Verktøyet kan benyttes av alle som skal ansette, uavhengig av bransje eller størrelse på virksomhet. 

Jobbnorge har bred kompetanse og årelang erfaring. Vi hjelper deg gjerne med mer effektiv rekruttering. 

Kontakt oss i dag og få rask tilgang til en egen konto i vårt skybaserte rekrutteringsverktøy.

 

Les også:
Screening – et spørsmål kan spare deg for mange timers jobb. 

Bufdir skal finne den rette kandidaten uten søknadsbrev.